Danes za kosilo: Pečene polnjene paprike

»Filane« paprike iz pečice.

Priprava: 15 minut, čas peke: 35 minut.

Sestavine

– 2 čebuli
– 2 stroka česna
– 2 žlici olja
– pločevinka vloženega paradižnika
– sol, poper, peteršilj, timijan, bazilika
– 500 g mešanega mletega mesa
– 150 g riža
– 8 paprik
– 3–4 dl juhe ali vode

Priprava

1. Pečico vklopimo na 180–200 stopinj.

2. Čebulo in česen drobno narežemo. Polovico tega stresemo v lonec in na olju kratko prepražimo.

3. Dodamo paradižnik, prilijemo vodo ali juho, kratko kuhamo, začinimo s soljo in poprom.

4. Paradižnikovo omako nalijemo v višji pekač.

5. Potem v posodi zmešamo meso s preostalo čebulo in česnom, dodamo nasekljan peteršilj, začinimo s soljo, poprom in timijanom.

6. Papriko po dolgem zarežemo, pri tem odrežemo en tanjši trak (da papriko lepo razpremo), ga drobno sesekljamo, dodamo k mesnemu nadevu, papriki pa odstranimo semena in jo napolnimo z nadevom.

7. Nadevane paprike položimo na omako, pekač pa postavimo v segreto pečico in pečemo 35 minut.

8. Ponudimo kot glavno jed s kosom kruha, zeleno solato in piškoti za posladek.

Različice: Nadev obogatimo s kockami sira in/ali zadnjih 10 minut peke v omako stresemo narezane sveže šampinjone in spečemo do konca.

Naslovna fotografija: Krištof Koman

Preberi še: Krompirjeva juha

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana