Pecivo s čokolado in jabolki

Jabolka, cimet in čokolada: nadvse zapeljiva kombinacija okusov, ki se ji le stežka upremo.

Pekane lahko nadomestimo tudi z navadnimi orehi, je pa tu »materiala« za pekač velikosti 29 x 10 centimetrov.

Sestavine

– 200 g moke
– 20 g kakava v prahu
– 1/3 žličke pecilnega praška
– žlička sladkorja v prahu
– 100 g masla
– 4 žlice mleka
– naribano jabolko (približno 120 g)
– žlička cimeta
– 70 g nasekljanih orehov pekanov
– 40 g nasekljane temne čokolade
– jajce, 1 dl sladke smetane
– 2 žlici sladkorja

Priprava

1. Pečico ogrejemo na 170–175 stopinj Celzija. Pekač namastimo z maslom.

2. Za testo zmešamo moko, kakav v prahu, pecilni prašek in sladkor v prahu. Dodamo na koščke narezano maslo, mleko in ugnetemo.
3. S prsti testo enakomerno razporedimo po namaščenem pekaču – pritiskamo na dno (pomagamo si lahko tudi s hrbtno stranjo žlice).

4. V manjši posodi razžvrkljamo jajce, dodamo še sladko smetano, sladkor in dobro premešamo. Postavimo na stran.

5. Naribano jabolko zmešamo s cimetom in ga dobro odcedimo. Dodamo še pekane in temno čokolado. Vse skupaj prelijemo z jajčno zmesjo in premešamo. Nadev nato enakomerno razporedimo po čokoladnem testu.

6. Postavimo v pečico in pečemo približno 35 minut.

7. Malce ohladimo in ponudimo. Tekne tako toplo kot hladno.

Fototgrafija in recept: Ana Bulat

Poizkusite še: Kakijev parfait s chia pudingom

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana