
Jabolka, cimet in čokolada: nadvse zapeljiva kombinacija okusov, ki se ji le stežka upremo.
Pekane lahko nadomestimo tudi z navadnimi orehi, je pa tu »materiala« za pekač velikosti 29 x 10 centimetrov.
Sestavine
– 200 g moke
– 20 g kakava v prahu
– 1/3 žličke pecilnega praška
– žlička sladkorja v prahu
– 100 g masla
– 4 žlice mleka
– naribano jabolko (približno 120 g)
– žlička cimeta
– 70 g nasekljanih orehov pekanov
– 40 g nasekljane temne čokolade
– jajce, 1 dl sladke smetane
– 2 žlici sladkorja
Priprava
1. Pečico ogrejemo na 170–175 stopinj Celzija. Pekač namastimo z maslom.
2. Za testo zmešamo moko, kakav v prahu, pecilni prašek in sladkor v prahu. Dodamo na koščke narezano maslo, mleko in ugnetemo.
3. S prsti testo enakomerno razporedimo po namaščenem pekaču – pritiskamo na dno (pomagamo si lahko tudi s hrbtno stranjo žlice).
4. V manjši posodi razžvrkljamo jajce, dodamo še sladko smetano, sladkor in dobro premešamo. Postavimo na stran.
5. Naribano jabolko zmešamo s cimetom in ga dobro odcedimo. Dodamo še pekane in temno čokolado. Vse skupaj prelijemo z jajčno zmesjo in premešamo. Nadev nato enakomerno razporedimo po čokoladnem testu.
6. Postavimo v pečico in pečemo približno 35 minut.
7. Malce ohladimo in ponudimo. Tekne tako toplo kot hladno.
Fototgrafija in recept: Ana Bulat