
Zdaj je že doma na vrtu, dolgo smo ga željno pričakovali.
Sestavine
– 1 šalotka
– strok česna
– žlička masla
– 250 g mladih bučk
– 200 g mladega krompirja
– 1 l jušne osnove
– slaba pest pehtrana
– poper (ali čili v prahu za »ta pikantne«)
– limonova lupinica
Priprava
1. Čebulo in česen nasekljamo, olupimo krompir in bučke ter oboje narežemo na majhne kvadratke.
2. Na maslu kratko popražimo čebulo in česen, dodamo krompir in bučke ter zalijemo z jušno osnovo. Kuhamo približno 10 minut (če je vse narezano na drobno), nato skodelico juhe pretlačimo in vrnemo v lonec k preostali juhi.
3. Pehtran nasekljamo, lupinico limone naribamo in oboje vmešamo v juho, pustimo stati minuto, da spustita okus, nato juho ponudimo.
Preberite še: Pet mitov o sadju, ki jih ne gre upoštevati
Fotografija: Eva Legiša
Recept: Mirjam Grilc