Pet stvari, ki jih morate opraviti v kuhinji pred odhodom na počitnice

Prvomajske počitnice so pred vrati!

Pred nami so prvomajski prazniki in marsikdo bo proste dni izkoristil za pobeg na lepše. A še preden spakirate kovčke in zaklenete vrata, ne pozabite postoriti nekaj spodnjih opravil v kuhinji. Tako boste na dopustu mirnejši, ob vrnitvi domov pa nam boste hvaležni.

1. Izpraznite hladilnik

Preden se odpravite na dopust, preverite, kaj ostaja v vašem hladilniku. Porabite zelenjavo, ki bo v vaši odsotnosti sicer ovenela, pojejte jogurt, ki mu bo kmalu pretekel rok trajanja, preostala jajca pa si lahko privoščite za zajtrk, tik preden krenete proti morju.

2. Zamrznite živila

Tistih živil, ki jih pred dopustom ne morete pojesti, nikar ne zavrzite. Če je le mogoče, jih zamrznite. Tako vas bodo počakala, dokler se ne vrnete v domačo kuhinjo.

3. Odnesite smeti

Pospravite pult in zavrzite embalažo, a vreče za smeti nikar ne pozabite v smetnjaku. Odpadki bodo sicer pričeli gniti, ob vaši vrnitvi pa vas bo pričakalo smrdeče stanovanje.

4. Pomijte korito

V koritu nikar ne puščajte neumite posode. Preden krenete na pot, obvezno izpraznite korito ter ga temeljito razkužite.

5. Izključite vse naprave

Nobene potrebe ni, da bi v vaši odsotnosti gospodinjski aparati ostali priključeni. Izključite jih iz elektrike, saj boste tako prihranili nekaj cekinov pri računu zanjo, brez skrbi pa boste tudi, če bo medtem, ko boste vi uživali na morju, doma divjala nevihta. Seveda pa ne izključite hladilnika!

Preberite še: Presenečeni boste, kakšna je dieta Kate Middleton

Fotografija: Thinkstock

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed