
Testo pripravite dan prej.
Priprava: 10 minut; čas peke: 10–15 minut.
Sestavine
– pločevinka vloženega paradižnikovega pireja
– 400 g piščančjih prsi
– žlica olja
– sol, timijan, rožmarin
– 150 g mocarele (sir za pico)
– trikotnik sira s plemenito plesnijo (npr. gorgonzola)
– vzhajano osnovno testo za pico iz 800 g moke, 5 dl vode, 20 g svežega kvasa, 6 žlic (oljčnega) olja in 15 g soli
Priporočamo še: Kultne jedi: Napolitanska pica in najboljši recept za domačo pripravo
Priprava
1. Pečico segrejemo na najvišjo temperaturo, to je vsaj 250 ºC. Pripravimo dva pekača, testo razdelimo na pol, za vsak pekač polovico.
2. Meso narežemo na tanke trakove in jih v ponvi na malo olja na hitro popečemo. Posolimo, začinimo s timijanom in rožmarinom. Odstavimo in pustimo, da se malenkost ohladi.
3. Sir narežemo na rezine, kocke ali ga naribamo.
4. Vzhajano testo razvaljamo ali raztegnemo s prsti po pekaču na največ pol centimetra debelo.
5. Na testo namažemo paradižnik, ga obložimo s kosi mesa in različnimi siri. Tako naredimo na obeh pekačih.
6. Po en pekač s pripravljeno pico postavimo v segreto pečico na spodnje vodilo in pečemo približno 10 minut, da se hrustljavo zapeče. Takoj ponudimo z zeleno solato.
Različica: Meso nadomestite s šunko iz puranjih ali piščančjih prsi.
Naredimo vnaprej: Vsekakor testo, ki naj počasi vzhaja v hladilniku, kar tudi traja najdlje. Obložiti pico in jo speči v pečici pa je »mala malca«.
Preberite še: Šest osnovnih kuharskih napak, ki se jim morate izogniti
Fotografija: Krištof Koman