Pica s poletno zelenjavo in tunino

Odlična in okusna pica na skoraj poletni dan.

Priprava: 10 minut, čas peke: 10 minut.

Sestavine

– vzhajano osnovno testo za pico iz 800 g moke, 5 dl vode, 20 g svežega kvasa, 6 žlic (oljčnega) olja in 15 g soli
– večja zelena paprika, večji korenček
– 2 čebuli, 2 stroka česna
– manjša pločevinka vložene koruze
– 2 manjši pločevinki tunine
– pločevinka vloženega paradižnika
– 250 g mocarele

Priprava

1. Pečico segrejemo na najvišjo temperaturo, to je vsaj 250 stopinj.

2. Papriko in korenček narežemo na kocke in stresemo v ponev. Prilijemo malo olja in na hitro popečemo.

3. Medtem grobo narežemo čebulo in česen ter stresemo k zelenjavi, premešamo in počakamo, da čebula ovene. Odstavimo.

4. K zelenjavi dodamo tunino iz pločevinke, iz katere pred tem odlijemo odvečno olje, ter oplaknjeno in odcejeno koruzo.

5. Vzhajano testo za pico razdelimo na pol, vsak kos razvaljamo z valjarjem ali raztegnemo v pekaču s prsti. Testo premažemo s paradižnikom, potresemo z origanom, dodamo zelenjavno omako in obložimo z rezinami ali kockami sira. En pekač s pripravljenim nadevanim testom porinemo v segreto pečico in pečemo 10 minut na spodnjem vodilu. Nato ponovimo še z drugim pekačem.

6. Pečeno pico ponudimo z mešano zeleno solato z rukolo in jogurtovim prelivom.

Opomba: Ta pica je prijetno sveža, a le, če ni preveč mastna.
Namig: Vsekakor si testo pripravite vnaprej, da bo pravi trenutek lepo vzhajano.
Poizkusite še: Pisani solatni listi z vrtničnimi listi

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana