Pire s kaviarjem

Mamljiva oreščkasta aroma rjavega masla in slane ikre dajo tej jedi novo razsežnost.

Sestavine za dva

– 2 srednje velika krompirja
– ščep soli
– žlica masla
– 0,3 dl sladke smetane

In še
– 30 g masla
– 100 g lososovih ali postrvjih iker

Priprava

1. Krompir olupimo, narežemo na enako velike kocke in damo kuhat v hladno slano vodo. Počasi kuhljamo nekaj minut, da se zmehča (od 6 do 8).

2. Kuhan krompir dobro odcedimo, nato ga pristavimo še za minuto, da izpari odvečna voda.

3. Sladko smetano pristavimo na šibek ogenj in jo segrejemo. Krompir pretlačimo na roke (nikoli z mešalnikom!), dodamo žlico masla, ogretega na sobno temperaturo, in mlačno sladko smetano.

4. V ponvi na srednje močnem ognju razpustimo maslo in ga pustimo toliko časa, da dobi lepo kostan­jevo barvo. Pazimo, da ga ne zažgemo.

5. Krompir serviramo na topel krožnik, pokapamo ga z rjavim maslom in posujemo z ikrami.

Recept: Olga Cvetek
Fotografija: Sonja Ravbar

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed