Pirini vaflji z grškim jogurtom in marelicami

Lahko so zajtrk, brunch, sladica, včasih pa tudi večerja.

Za pripravo vafljev potrebujete pravi aparat, ampak ti so dandanes smešno poceni, dobimo pa jih v vsaki malce večji trgovini s prehrano, ki ima kakšno polico namenjeno tudi tehniki.

Vaflji

  • 180 g pirine polnozrnate moke
  • 4 jajca (M, L)
  • 80 g masla
  • 1 dl mleka
  • 50 g sladkorja
  • žlička vaniljeve arome
  • 400–500 g grškega jogurta
  • 6–8 marelic
  • med, sladkor v prahu

Priprava

1. Rumenjake in sladkor penasto stepemo. Dodamo mleko, stopljeno in nekoliko ohlajeno maslo, vaniljevo aromo in na koncu še moko. Vse skupaj zmešamo, da dobimo enotno zmes brez grudic.

2. Beljake stepemo v čvrst sneg in ga postopoma narahlo vmešamo k mešanici z rumenjaki.

3. Vaflje spečemo v namenskem pekaču.

4. Marelice razpolovimo. V ponvi segrejemo žlico masla in na hitro popečemo marelice z obeh strani.

5. Vaflje potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo z grškim jogurtom, pečenimi marelicami ter prelijemo še z izbranim medom.

Priporočamo še: Riževa strjenka z dušenimi nektarinami
Tamara Ružić

Hej, vsi ljubitelji dobre kuhinje! sem Tamara, gurmantična strastna kuharica, vedno pripravljena na nove kuharske izzive. Uživam v pripravi vsakdanjih domačih jedi kot tudi malce nenavadnih kombinacij na krožniku, ki prijetno presenetijo naše brbončice. Pridružite se mi v mojem kuharskem kotičku gourmantica.si, kjer vam bom z neizmernim veseljem postregla in vas razvajala z raznimi kulinaričnimi dobrotami. www: http://www.gourmantica.si/

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana