Hitro in enostavno: Pisana ponev

Brokoli se izvrstno ujame z drugo zelenjavo, mesom, testeninami in rižem.


Brokoli je okusna in zdrava vrtnina, ki ne bi smela manjkati na našem jedilniku. Vsebuje številne koristne snovi, denimo kalcij, vitamin C ter vitamine B1, B2, B3, B6 ter vlaknine in le malo kalorij. Ima nekoliko bolj izrazit okus kot cvetača, pri pripravi pazimo, da ga preveč ne razkuhamo. Ostane naj čvrst, tako bo tudi ohranil lepo barvo in okus. Iz brokolija pripravimo raznovrstne jedi, zlasti juhe in priloge. Ujame se z večino zelenjadnic, na primer v enolončnicah in omakah, uživamo lahko tudi surovega. Gosta kremna juha iz brokolija in krompirja je nasiten obrok, za lahko večerjo pa kuhane cvetove brokolija popražimo na maslu in ponudimo s solato.

Sestavine (za 4 osebe)

– 600 g piščančjega fileja
– 1 srednje velik brokoli
– 2 korenčka
– 1 rdeča paprika
– 1 rumena paprika
– 1 čebula
– sol
– poper
– oljčno olje
– žlička karija
– vejica rožmarina
– skodelica zelenjavne juhe

Priprava

1. Piščanca narežemo na kocke ali rezine, posolimo in popramo in na hitro popečemo na vročem olju.
2. Predenemo v skledo.
3. V isti ponvi popečemo sesekljano čebulo in korenje, na kocke narezano papriko in drobne cvetove brokolija.
4. Dodamo rožmarin in kari, popramo in po potrebi solimo.
5. Zalijemo z juho in kuhamo 5 minut.
6. Dodamo meso, premešamo in pustimo vreti še 5 minut.

Preberite še: Pašta v enem loncu

Besedilo: A.K.

Naslovna fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.