Odprta Kuhinja

Pisana solata z grozdjem

A+   A-
Grozdje je samo sebi odlična družba, dobro pa se poda k številnim jedem, tako sladkim kot slanim.



Za lahki prigrizek ponudimo na kocke narezan črni kruh, sir in gozdne jagode, odličen je v sadnih in zelenjavnih solatah, iz njega skuhamo sok ali marmelado, uporabimo pa ga lahko tudi v sladicah.

Sestavine (za 4 osebe)


- 2 glavici radiča
- 250 g ementalca
- 2 žlici naribanega parmezana
- 300 g grozdja
- 2 jabolki
- limona
- oljčno olje
- sol, poper
- pest orehov

Priprava


1. Radič očistimo, operemo in narežemo na liste. Oprano grozdje osmukamo s pecljev, če so jagode velike, jih prerežemo. Jabolka narežemo na kocke, orehe sesekljamo. Iz limoninega soka, olja, soli in popra zmešamo preliv.

2. Sir, sadje in orehe zmešamo ter prelijemo s prelivom.

3. Radič naložimo v skodelice in nanj naložimo sadno mešanico ter potresemo s parmezanom.

Naslovna fotografija: Thinkstock

Preberite še: Sladki sadež tople jeseni
Datum Objave: 31.8.2017 ob 13:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: