Piščančje krače v paradižnikovi omaki z bučo in bulgurjem

Otroci jih obožujejo.

Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 20–25 minut.

Sestavine

– 8 piščančjih krač
– 2 bučki
– pločevinka paradižnika
– vejica rožmarina
– 200 g bulgurja

Priprava

1. Piščančje krače v globlji ponvi opečemo. Dodamo paradižnik iz pločevinke, solimo in začinimo z listki rožmarina. Nad šibkim ognjem pokrito kuhamo 10 minut.

2. Medtem bučki narežemo na kocke in kmalu zatem stresemo na meso v ponvi. Kuhamo 10 minut. V tem času se kosi bučk lepo razpustijo in zgostijo omako. Po potrebi prilijemo malo vode ali kokošje jušne osnove.

3. Posebej skuhamo bulgur po navodilih na embalaži.

4. Meso v omaki postrežemo s kuhanim bulgurjem in s solato iz solatne mešanice in rukole.

Namig: Bulgur praviloma skuhamo tako, da vodo zavremo, v slan krop stresemo bulgur, premešamo, odstavimo in pustimo nabrekati 5–7 minut. Ohlajen je odličen za solato, kot osnova za polpete ali dodatek juhi, recimo petkovi pred sardelami, zato ni narobe, če ga skuhate malo več.
Ali ste vedeli: Bulgur je le po videzu podoben fregoli, po načinu priprave pa bolj kuskusu, saj gre pri obeh za pšenična zrna, ki jih predelajo v ta dva izdelka. Fregola je oblika testenin, ki jo naredijo kot vse testenine iz moke, vode in/ali jajc.
Priporočamo še: Lazanja z ribami

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana