Odličen piščančji paprikaš

Okusna in preprosto pripravljena jed je doma na Madžarskem, ime je dobila po papriki, tako sveži kot mleti.

Piščančje krače so priljubljena jed, pripravimo jih na mnogo načinov. Mnogi prisegajo na hrustljavo ocvrte, posebno okusne so v omaki, ki jo popestrimo s svežo in mleto papriko, od tod ime paprikaš. Če ga pripravljamo v ekonom loncu, se čas kuhanja približno prepolovi. Uporabni so vsi deli piščanca, čeprav fileje raje porabimo drugače. Pri dodani zelenjavi ni omejitev, prav okusno bo, če zraven zrežemo še korenček ali dodamo skodelico graha. Omaka paprikaša mora biti dovolj gosta, praviloma dolijemo vode malo pod rob jedi. Zraven postrežemo krompir v kosih ali pire, riž, testenine ali svaljke in seveda solato.

Sestavine

– 4 cele piščančje krače
– 2 čebuli
– 3 stroki česna
– 1 žlica paradižnikove mezge
– 2 sveži papriki
– 2 paradižnika
– 1 žlička mlete sladke paprike
– 1 lonček kisle smetane
– sol, poper, olje
– šopek peteršilja

Priprava

Piščančje krače razpolovimo, odstranimo kožo ter solimo in popramo. Na vročem olju jih popečemo z vseh strani. Na olju prepražimo nasekljano čebulo in česen. Dodamo na koščke narezana paradižnik in papriko. Do mehkega prepražimo in zalijemo z malo vode. Dodamo meso, paradižnikovo mezgo in mleto papriko ter zalijemo z vodo, jed ne sme biti povsem pokrita. Ekonom lonec zapremo in kuhamo slabe pol ure. Preden postrežemo, vmešamo kislo smetano in potresemo s svežim peteršiljem.

Preberite še: Pet nasvetov, kako zamrzniti enolončnice, da bodo postale odlično in hranilno kosilo

Besedilo: Alenka Kociper
Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.