Piščanec v belem vinu z zelišči

Najbolj tekne za nedeljsko kosilo.

Sestavine

– srednje velik piščanec
– ščepec svežega rožmarina
– ščepec svežega žajblja
– ščepec svežega majarona
– 3 dcl belega vina
– sol
– poper
– oljčno olje

Priporočamo še: Najboljši recept s piščancem, kot ga pripravi Jamie Oliver

Priprava

1. Piščanca narežemo na večje kose (perutnice, bedra, prsi, hrbet) in položimo v posodo za shranjevanje s pokrovom.

2. Vsak kos posebej posolimo, popopramo, prelijemo z oljčnim oljem in potresemo s sveže natrtimi zelišči.

3. Vse skupaj dobro premešamo z roko, da se sestavine enakomerno porazdelijo in prepojijo, nato posodo zapremo in postavimo v hladilnik za najmanj dve uri. Vmes jo večkrat pretresemo.

4. V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem na hitro prepražimo marinirane kose mesa. Zalijemo z dobrim belim vinom in podušimo do mehkega.

Poizkusite še: Osso buco

Recept: Mojca Praprotnik
Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed