Nutelloti: piškoti z nutello iz treh sestavin, ki jih vsi pečejo

Piškoti, ki jim pravijo nutelloti, niso zaman pravi hit. To je eden tistih receptov, ki za izjemno dober rezultat terja zelo malo truda.

Še en recept za hitro sladkanje v karanteni. Nutelloti so italijanska pogruntavščina, ki navdušuje množice po vsem svetu. Potrebujete le tri sestavine in sladkosnedo družbo.

Sestavine

  • 180 g nutelle ali katerega drugega čokoladnega namaza (in še nekaj žličk za polnjenje)
  • 150 g moke
  • 1 jajce

Priprava

1. Nutello, ki naj bo sobne temperature, in jajce dobro zmiksamo.

2. Dodamo presejano moko, premešamo s spatulo in zamesimo mehko testo. Oblikujemo kroglo, jo zavijemo v prozorno folijo ter damo za pol ure v hladilnik.

3. Pečico ogrejemo na 170 stopinj.

4. Med dlanmi oblikujemo za oreh velike kroglice, s koncem kuhalnice vanje vtisnemo vdolbino in jih polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko.

5. Pečemo približno 10–12 minut (piškotki bodo še nekoliko mehki, a se bodo med ohlajanjem strdili), nato jih ohladimo na rešetki.

6. Napolnimo jih z nutello – najlažje bo šlo, če jo nadevamo v dresirno vrečko in jo pred uporabo za krajši čas postavimo na hladno, saj se nam tako med brizganjem v vdolbinice ne bo preveč razlezla. Piškotke po želji okrasimo z nasekljanimi lešniki.

Priporočamo še: Puhasta torta iz treh sestavin, ki je obnorela svet

Fotografija: Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed