Pistacijeva krema z belo čokolado
Odpri galerijo
A+ A-
Dekadentna sladica, ki jo boste polizali s krožnika.
Sestavine
Pistacijeva krema
- 70 g nesoljenih pistacij
- 135 ml mleka
- 4 rumenjaki
- 40 g sladkorja
- 2 žlički želatine
- 20 ml mleka
- 120 g bele čokolade
- 380 ml sladke smetane
Pistacijeva omaka
- 100 g nesoljenih pistacij
- 1 rumenjak
- 50 g sladkorja
- 250 ml sladke smetane
- 1 žlička konjaka
Priprava
1. Naredimo maso: 40 g pistacij zmeljemo in zmešamo z mlekom. V kozici segrevamo, da mleko zavre. Odstavimo z ognja in pustimo stati 15 minut. Precedimo skozi gosto cedilo.
2. Rumenjake in sladkor penasto umešamo, da postane mešanica svetlo rumene barve.
3. Želatino zmešamo s hladnim mlekom in pustimo stati 2 minuti, da želatina nabrekne. Skodelico z želatino nato postavimo v posodo z vrelo vodo. Mešamo, da se raztopi vsa želatina.
4. Mleko s pistacijami segrejemo, da zavre. Med mešanjem ga dodamo k rumenjakom. Mešanico zlijemo nazaj v kozico. Med mešanjem počasi segrevamo, da se mešanica segreje na 78 °C. Odstavimo z ognja in vmešamo želatino. Še vročo mešanico zlijemo prek bele čokolade in intenzivno mešamo, da se vsa čokolada stali. Pustimo stati, da se ohladi na približno 30 °C.
5. Smetano rahlo stepemo. 30 g pistacij grobo nasekljamo. V ohlajeno čokoladno mešanico z lopatko vmešamo najprej stepeno smetano, nato še pistacije. Na dno šestih modelčkov za puding (150 ml) damo malce sesekljane pistacije. Čez to nalijemo čokoladno maso in modelčke postavimo v hladilnik za vsaj 3 ure.
6. Pripravimo pistacijevo omako
7. Pistacije zmeljemo. Rumenjak razžvrkljamo s sladkorjem.Smetano zavremo in med mešanjem dodamo rumenjaku. Dodamo mlete pistacije in damo mešanico nazaj v kozico. Med mešanjem počasi segrevamo do 78 °C. Precedimo skozi fino cedilo, dodamo konjak in pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo.
8. Postrežemo: modelčke za kratek čas postavimo v posodo z vročo vodo. Kremo zvrnemo na servirne krožničke in prelijemo s pistacijevo omako.
Naslovna fotografija: Thinkstock
Poizkusite še: Kaj telo sporoča s hrepenenjem po določenih živilih?
Datum Objave: 19.10.2017 ob 12:10