Pita iz listnatega testa s klobaso in bučko

Odlična topla ali hladna.

Priprava: 10 minut; čas peke: 30 – 40 minut.

Sestavine

– par kuhanih kranjskih klobas
– srednje velika bučka
– 500 g pasirane skute
– žlička soli
– šetraj ali timijan
– 4 jajca
– list svežega listnatega testa
– žlica pšeničnega zdroba

Priprava

1. Pečico vklopimo na 220 stopinj. Odvijemo testo in papir za peko, ga razgrnemo in previdno položimo v model za pito. Kjer je testa preveč, ga odrežemo in prihranimo. Odvečen papir odtrgamo. Testo na več mestih prebodemo do dna in počakamo, da se pečica segreje.

2. Medtem na majhne koščke narežemo klobaso in bučko.

3. Model porinemo v segreto pečico za 10 minut.

4. V posodo stresemo skuto, jo solimo, začinimo, dodamo koščke klobase, bučke, zdrob, nato vmešamo jajca. Preostanek testa narežemo na trakove, kvadrate …

5. Slepo pečeno testo vzamemo iz pečice, ga nadevamo s pripravljenim nadevom, ga poravnamo, nato hitro povrh razporedimo ostanke testa. Vrnemo v pečico za 20 minut oziroma za toliko časa, da se nadev speče, učvrsti, koščki testa za okras pa rahlo porjavijo.

6. Pečeno pito razrežemo na 4 – 8 kosov in ponudimo kot samostojen obrok z zeleno solato.

Naredimo vnaprej: Nadev lahko pripravite vnaprej, testo pa itak v neprestani pripravljenosti pohlevno čaka v hladilniku. Še največja šibka točka pri tej jedi je mukotrpno čakanje, da se pečica ogreje …

Preberite še: Toliko so plačani zaposleni v kuhiniji na bratanskem kraljevem dvoru

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana