Pita z makom in rabarbaro

… krhko makovo testo z rabarbaro, ovito v kremo s kanč­kom vanilje. Po želji postrežemo z žličko sladke smetane.

Sestavine

– 150 g moke
– 40 g mletega maka
– 1/3 žličke pecilnega praška
– zavitek vaniljevega sladkorja
– 70 g hladnega masla (koščki)
– 4–6 žlic hladne vode
– 80 g rabarbare
– žlička koruznega škroba
– žlica sladkorja
– 150 g sira maskarpone
– 4 zvrhane žličke kisle smetane
– 3 žlice sladkorja v prahu
– 1/3 žličke vanilje v prahu
– 1/2 žličke koruznega škroba
– jajce

Priprava

1. Skupaj zmešamo moko, mak, pecilni prašek in vaniljev sladkor. Dodamo maslo in ga z rokami dobro povežemo z moko. Počasi dodajamo hladno vodo in na hitro ugnetemo testo, nato ga sploščimo in damo v hladilnik počivat za dobre pol ure.

2. Rabarbaro narežemo na koščke in jo zmešamo s škrobom in sladkorjem. Postavimo na stran.

3. V manjši posodi zmešamo maskarpone, kislo smetano, sladkor v prahu, vaniljo, koruzni škrob in jajce.
Pekač namastimo z maslom in vanj položimo razvaljano testo (če se med valjanjem trga, ga v pekaču s prsti »zakrpamo«). Dno naluknjamo z vilicami in po njem naložimo koščke rabarbare. Prelijemo s kremno mešanico, okrasimo še z malce rabarbare ter posujemo z makom in žličko sladkorja.

4. Pečemo pri 175–180 stopinjah Celzija približno 40–45 minut. Pečeno ohladimo in postrežemo.

Priporočamo še: Odličen recept za poročno torto Meghan in Harryja

Recept in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana