Pita z regratom, krompirjem in slanino

Za okrogel pekač premera 25 cm.

Sestavine

– 70 g regrata
– 450 g krompirja
– čebula, česen
– oljčno olje
– sol, poper
– 40 g slanine
– listnato testo (kupljeno, 2 x 280 g)
– 200 ml sladke smetane

Priprava

1. Regrat operemo in osušimo ter narežemo na krajše koščke. Krompir olupimo in narežemo na manjše kvadratne oblike.

2. Čebulo in česen nasekljamo in podušimo na olju, nato dodamo krompir ter dušimo približno 5 minut.

3. Slanino narežemo na majhne kose in jo popečemo na ponvi, pečeno vmešamo h krompirju.

4. Pečico vključimo na 180 stopinj, pripravimo si tri plasti testa.

5. Pekač dobro naoljimo in dno obložimo s plastjo testa, stresemo polovico pripravljenega nadeva, prekrijemo s plastjo testa in spet ponovimo postopek.

6. Zgornjo plast testa prelijemo s sladko smetano in pripravljeno pito pečemo 50 minut.

Fotografija: Eva Legiša

Poizkusite še: Musaka s špinačno omako
Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed