
Za okrogel pekač premera 25 cm.
Sestavine
– 70 g regrata
– 450 g krompirja
– čebula, česen
– oljčno olje
– sol, poper
– 40 g slanine
– listnato testo (kupljeno, 2 x 280 g)
– 200 ml sladke smetane
Priprava
1. Regrat operemo in osušimo ter narežemo na krajše koščke. Krompir olupimo in narežemo na manjše kvadratne oblike.
2. Čebulo in česen nasekljamo in podušimo na olju, nato dodamo krompir ter dušimo približno 5 minut.
3. Slanino narežemo na majhne kose in jo popečemo na ponvi, pečeno vmešamo h krompirju.
4. Pečico vključimo na 180 stopinj, pripravimo si tri plasti testa.
5. Pekač dobro naoljimo in dno obložimo s plastjo testa, stresemo polovico pripravljenega nadeva, prekrijemo s plastjo testa in spet ponovimo postopek.
6. Zgornjo plast testa prelijemo s sladko smetano in pripravljeno pito pečemo 50 minut.
Fotografija: Eva Legiša