Ploski kruh brez kvasa, ki bo nared v 20 minutah
Odpri galerijo
A+ A-
Vsaka jed svoj kruhek najde! Načrta za pripravo dobrega kruha ni treba vedno vpisati v koledar, dovolj je že 20 minut in minimalna količina volje.
Za ploski kruh vkup vržeš sestavine, jih malce pomečkaš v testo, potem pa z levo roko oblikuješ in z desno spečeš. Rezultat je kruhov disk s prijetno žvečljivo in mehko teksturo, ki je kot nalašč za zajemanje sataraša in mazanje krožnika. Saj ne, da obogaten z zeliščnim maslom ne bi izginil tudi brez pomoči glavne jedi.
Ploski kruh brez kvasa
Kruh
- 300 g moke
- 1,5 žličke soli
- pol žličke pecilnega praška
- 240 g grškega jogurta
Zeliščno maslo
- žlica sesekljanega peteršilja
- 2 žlici masla
- 2 stroka česna
Priprava
- Zeliščno maslo: v posodici zmešamo zmehčano maslo, sesekljan peteršilj in sesekljan česen.
- Ploski kruh: v posodo stresemo moko, sol in pecilni prašek ter čmoknemo grški jogurt.
- Vse skupaj zmešamo ali na roke ali s kuhinjskim robotom, da dobimo gladko testo. Če je presuho, primešamo žličko grškega jogurta.
- Testo zavijemo v folijo za živila in ga pustimo 10 minut pri miru, nato ga razdelimo na 4 dele, ki jih oblikujemo v kepe. Vsako kepo razvaljamo v krog.
- Ponev segrejemo nad srednje močnim ognjem in vanjo kanemo malo olja.
- Ploski kruh pečemo 1–2 minuti na vsaki strani.
- Ko se na vrhu začne napihovati, obrnemo in pečemo, da se mehurji spremenijo v zlato rjavo zapečene lise.
- Še vroč kruhek radodarno premažemo z zeliščnim maslom.
Zraven pa priporočamo: Jajčni sataraš po receptu Tjaše in Blaža (Midva kuhava)
Datum Objave: 27.8.2024 ob 07:08