Pogača z mletim mesom, zeljem in skuto

Zaradi skute je ta jed prijetno kiselkasta in osvežilna.

Priprava: 15 minut, peka: 30 minut.

Sestavine

  • 500 g mletega mesa
  • 250 g pasirane skute
  • pol manjše glave svežega zelja
  • 3 jajca
  • 1 dl mleka
  • sol, poper

Priprava

1. Pečico vklopimo na 200 stopinj.

2. Zelje drobno narežemo.

3. Mleto meso popražimo, da posivi, dodamo zelje, znova kratko pražimo minuto ali dve, nato odstavimo in napol ohladimo.

4. Pripravimo nizek model in ga namastimo.

5. K mesu dodamo skuto, jajca in prilijemo mleko. Solimo, popramo, dobro premešamo in vse skupaj stresemo v model.

6. Pogladimo in potisnemo v pečico za 30 minut.

7. Ponudimo kot glavno jed z veliko skledo slastnega motovilca z mladim česnom ali čemažem.

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana