Odprta Kuhinja

Pohančki, kot si jih je zamislil Jamie Oliver

Odpri galerijo
A+   A-
Jamie Oliver nas nikoli ne razočara, ko gre za klasike v novi preobleki.


V svoji novi knjigi Skupaj nam postreže s preprosto idejo, kako izboljšati hrustljavo paniranega piščanca. Kruhu, iz katerega zmelje drobtine, preprosto doda pesto. Jamie pa v recepturi naniza še nekaj super namigov. Denimo: začnite že dan prej.

Paniran piščanec s pestom



  • 6 × 150 g piščančjega prsnega fileja brez kože

  • 100 g bele moke

  • 3 velika jajca

  • 250 g belega ali polnozrnatega kruha

  • 4 zvrhane žličke zelenega pesta

  • 2 žlici oljčnega olja

  • 1 limona


Priprava


1. Dan prej: z ostrim nožem prerežemo kose prsi vodoravno po sredini, da dobimo po dve tanki plasti mesa (za to lahko prosimo tudi mesarja).

2. V nizko skledo natresemo moko, v drugi razžvrkljamo jajca. Kruh natrgamo v multipraktik, dodamo pesto in 2 žlici oljčnega olja, sesekljamo v drobtine in jih stresemo na pladenj.

3. Zdaj zaženemo tekoči trak – vsak kos mesa povaljamo v moki, da ga enakomerno obda, nato pomočimo v jajca in pustimo, da presežek odkaplja nazaj v skledo. Na koncu meso povaljamo v drobtinah s pestom in ga na deski potlačimo z dlanjo, da se ga drobtine dobro oprimejo.

4. Paniranega piščanca naložimo na pladenj, pokrijemo in po­stavimo v hladilnik čez noč.

5. Na dan postrežbe: pečico segrejemo na 220 stopinj. Panirano meso zložimo v dva pekača. Ko so česnovi kruhki pečeni, postavimo meso v pečico na zgornji vodili za 20 minut, da se zlato rjavo zapeče, na polovici obrnemo. Postrežemo z limoninimi krhlji za pokapanje.
Priporočamo še: Bele biskvitne kocke z bezgovo kremo in jagodami (VIDEO)

Fotografija: Paul Stuart in David Loftus/iz knjige Skupaj
Knjiga je v izvirniku izšla pri založbi Michael Joseph/Penguin Random House, v Sloveniji pri Mladinski knjigi Založbi.
Datum Objave: 20.6.2022 ob 19:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: