Polenta s parmezanom in česnom

Topla polenta, ki blagodejno vpliva na dušo v teh zimskih dneh.

Morda tale jed ne deluje nič posebnega, a če ste ljubitelji parmezana in česna, vam je pisana na kožo! Odlična je kot priloga glavni jedi, zelo okusna pa je tudi kar sama, na žlico.

Sestavine

– 200 g koruznega zdroba
– 500 ml vode
– 150 g parmezana; naribanega
– 2 stroka česna; na drobno nasekljana
– sol, oljčno olje

Priprava

1. Vodo zavremo ter dodamo poleto. Mešamo z metlico in kuhamo približno 2 minuti, oziroma dokler se polenta ne skuha.
2. Polento odstavimo z ognja ter dodamo parmezan, česen, dve žlici oljčnega olja, sol po okusu. Dobro premešamo.
3. Postrežemo toplo.

Namig: Če ste strastni ljubitelji česna, dodajte še ščep posušenega mletega česna.

Z nami kuha Klara Avsenik, Curry and Love.

Poskusite še: nadevan sladek krompir

Klara Avsenik

Moja kuhinja je malo v Ljubljani, v študentskem stanovanju, kjer si moj ekonom lonec deli mesto s cimrovimi praznimi steklenicami cvička. Moja kuhinja je malo v Straži, kjer mami z vrta nosi polne košare zelenjave, da kuhava 'hrano brez imena'. Moje kuhinje pa so še drugje po svetu, kamorkoli me že odnese. Stičišče vsega je moj blog Curry and Love.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana