Polnjena jajca: krasna božična predjed
Odpri galerijo
A+ A-
Atraktivna polnjena jajčka, ki v kupčku kreme skrivajo dimljeno postrv, so imenitna in priročna predjed. Z njimi pa tudi ne bo veliko dela.
Jajca so brez dvoma eno najpomembnejših živil v kulinariki – ki pa le redko stopi v ospredje in še to zgolj v prvi polovici dneva. Pokažimo spoštovanje do svojih jajc in jih ponosno pomolimo pod nos vsem zbranim okoli praznične mize.
Polnjena jajca z dimljeno postrvjo
- 5 jajc
- žlica sirnega namaza
- žlica majoneze
- pol žličke gorčice
- 100 g dimljene postrvi
- pol jabolka
- limonov sok
- drobnjak, sol, poper
Priprava
- Jajca trdo skuhamo – v lonec natočimo hladno vodo in vanjo potunkamo jajca. Gladina mora biti vsaj za prst nad jajčki. Zavremo, nato lonec odstavimo. Počakamo 8 minut, nato iz lonca odlijemo vročo vodo, vanjo pa natočimo hladno. Ko se jajca shladijo, jih olupimo in po dolgem razpolovimo.
- Iz jamic izbezamo rumenjake in jih namečemo v sekljalnik.
- Dodamo dimljeno postrv brez kože, sirni namaz, majonezo in gorčico. Vse skupaj zmešamo v gladko kremo.
- Pokusimo in po potrebi solimo in popramo.
- Kremo z dimljeno postrvjo natlačimo v dresirno vrečko s poljubnim nastavkom.
- Kremo nabrizgamo v votle jajčne polovičke.
- Jabolko narežemo na tanke rezine, debele 2–3 mm.
- Vsako rezino po dolgem in počez narežemo na enako debele palčke, da dobimo mini kocke.
- Jabolčne kocke pokapamo z limonovim sokom, nato z njimi okrasimo polnjena jajčka.
- Na koncu po njih potresemo še sesekljan drobnjak.
Datum Objave: 23.12.2023 ob 05:12