Odprta Kuhinja

Polnjene telečje prsi

Odpri galerijo
A+   A-
To naročite z besedicami punta vitello ripiena.



Za 4 osebe.

Sestavine


- približno 1,5 kg telečjih prsi
- po 1 zelena, korenček, čebula
- malo oljčnega olja
- brizg rdečega vina

Nadev
- 200 g kruha od prejšnjega dne
- 3 ali 4 jajca
- 300–400 ml jušne osnove
- malo naribanega muškatnega oreščka
- 100 g sira parmigiano reggiano
- malo oljčnega olja, sol

Priprava


1. V meso naredimo vzdolžni rez, tako da nastane žepek. Pazimo, da ga ne prerežemo.

2. Kruh že dan prej razrežemo na pol centimetra velike koščke in jih pustimo, da se nekoliko posušijo. Potem jih na malce oljčnega olja rahlo prepražimo, preložimo v skledo in prelijemo s toplo jušno osnovo. Dodamo malce naribanega muškatnega oreščka. Ohladimo, dodamo stepena jajca in na drobno nariban sir. Količino jajc in jušne osnove prilagodimo glede na to, kako suh je bil kruh. Nadev mora biti dokaj čvrst.

3. Zmes naložimo v mesni žep in dobro zašpilimo.

4. Nadevano meso položimo v pekač skupaj s kosi zelene, korenja in čebule. Solimo, dodamo oljčno olje in vino.

5. V pečici, ogreti na 160 stopinj, pečemo 2 do 3 ure. Med peko vsaj trikrat prelijemo s sokom, ki se nabira na dnu pekača.

6. Ko je meso pečeno, ga preložimo na desko in pokrijemo z aluminijasto folijo. Pustimo ga počivati kake pol ure, saj bomo tako pečenko lažje razrezali.
Namig: Najbolje je, da izberemo flam, ker je ta kos brez kosti in ravno pravšnje velikosti za 4 osebe.

Preberite še: Testenine s špinačo in rikoto
Datum Objave: 13.9.2019 ob 14:09

Več iz te teme:

telečja prsa

Naročite se na e-novice:

Špela Ankele
Špela AnkeleNovinarka in Kranjčanka. Obožujem gorenjske hribe in pisateljico Isabel Allende. Podnevi pišem, fotografiram in kuham, zvečer berem (kuharske) knjige.