Polnozrnate pirine testenine z zelenjavno omako in lososom

Odlično poletno kosilo!

Sestavine (za 4 osebe)

– 400 g dobrih domačih polnozrnatih pirinih testenin
– 1 velik por
– 1 velika čebula
– 1 paprika
– 2 dl smetane za kuhanje
– 200 g dimljenega lososa
– žlica ali dve oljčnega olja
– malo parmezana

Priprava

1. V segreto ponev vlijemo oljčno olje, na katerem prepražimo čebulo in por, potem dodamo še na tanke rezine narezano papriko in popražimo.

2. Zalijemo s smetano in na koncu dodamo na koščke narezan dimljen losos. Testenine v slanem kropu skuhamo al dente (po navodilih, ki so zapisana na embalaži). Odcedimo in vmešamo k omaki.

Recept: Maruša Langerholc, Štacunca
Fotografija: Špela Ankele

Preverite še: Bralec priporoča: odlična pita z zeljem
Špela Ankele
Špela Ankele

Novinarka in Kranjčanka. Obožujem gorenjske hribe in pisateljico Isabel Allende. Podnevi pišem, fotografiram in kuham, zvečer berem (kuharske) knjige.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed