Polpeti iz sončničnih semen in korenčka

Nekaj novega za ljubitelje brezmesnih jedi.

Sestavine

– 150 g sončničnih semen
– pol srednje velike čebule
– žlica sončničnega olja
– 250 ml jušne osnove
– srednje velik koren
– nasekljane začimbnice: peteršilj, pehtran, krebuljica, poper
– 70 g drobtin
– jajce
– olje za pečenje

Priprava

1. Sončnična semena zmeljemo.

2. Čebulo nasekljamo in jo na olju podušimo, nato dodamo mleta sončnična semena. Dolijemo jušno osnovo ter kratko, približno 5 minut, dušimo, da tekočina pretežno izhlapi.

3. Iz ponve pretresemo v primerno skledo in dodamo na drobno naribano korenje, začimbnice, drobtine in jajce ter oblikujemo polpete.

4. Olje segrejemo in polpete pečemo na vsaki strani do zlato rjave barve.

5. Še tople ponudimo ob kisli smetani.

Besedilo: Mirjam Grilc
Naslovna fotografija: Eva legiša

Preberite še: Čaj iz sončnice

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.