Odprta Kuhinja

Polpetki z rižem in špinačo

Odpri galerijo
A+   A-
Vam je ostalo kaj riža? Nič hudega, omislite si te slastne zalogaje s špinačo.


Sestavine za 12 polpet


- 1 žlica oljčnega olja
- 200 g špinače; grobo nasekljane
- 300 g kuhanega riža
- 2 jajci
- 3 stroki česna; nasekljani
- sol, česen, oljčno olje

Priprava


1. Špinačo prepražimo na oljčnem olju, toliko da oveni.
2. V skledi zmešamo vse sestavine.
3. Iz mase z žlico oblikujemo polpetke. Lahko jih spečemo na ponvi z malo olja (2 minuti na vsaki strani) ali v pečici na 200 stopinjah, kjer jih pustimo približno 10 minut.

Namig: Masi lahko primešamo začimbe ali zelišča.
Skuhajte še: Polenta s parmezanom in česnom

Z nami kuha Klara Avsenik, Curry and Love.
Datum Objave: 19.1.2018 ob 10:01

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: