Polpetki z rižem in špinačo

Vam je ostalo kaj riža? Nič hudega, omislite si te slastne zalogaje s špinačo.

Sestavine za 12 polpet

– 1 žlica oljčnega olja
– 200 g špinače; grobo nasekljane
– 300 g kuhanega riža
– 2 jajci
– 3 stroki česna; nasekljani
– sol, česen, oljčno olje

Priprava

1. Špinačo prepražimo na oljčnem olju, toliko da oveni.
2. V skledi zmešamo vse sestavine.
3. Iz mase z žlico oblikujemo polpetke. Lahko jih spečemo na ponvi z malo olja (2 minuti na vsaki strani) ali v pečici na 200 stopinjah, kjer jih pustimo približno 10 minut.

Namig: Masi lahko primešamo začimbe ali zelišča.

Skuhajte še: Polenta s parmezanom in česnom

Z nami kuha Klara Avsenik, Curry and Love.

Klara Avsenik

Moja kuhinja je malo v Ljubljani, v študentskem stanovanju, kjer si moj ekonom lonec deli mesto s cimrovimi praznimi steklenicami cvička. Moja kuhinja je malo v Straži, kjer mami z vrta nosi polne košare zelenjave, da kuhava 'hrano brez imena'. Moje kuhinje pa so še drugje po svetu, kamorkoli me že odnese. Stičišče vsega je moj blog Curry and Love.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana