Polž z orehi in brusnicami

Kombinacija, ki tekne.

Sestavine

Testo
– 250 g moke, 1 dl tople vode
– 2 ščepa soli, 4 žlice olja, žlička jabolčnega kisa

Nadev
– 250 g skute, 2 jajci, 2–3 žlice sladkorja v prahu
– 100 g mletih orehov, 2 pesti brusnic (nasekljanih)
– 2 žlici stopljenega masla
– jajce za premaz, rjavi sladkor za posip

Priprava

1. Zmešamo moko, sol, olje, kis in toplo vodo. Zamesimo gladko testo. Mesimo vsaj 10 minut. Oblikujemo ga v hlebček, naoljimo in na sobni temperaturi pustimo počivati eno uro.

2. Za nadev zmešamo: skuto, mlete orehe, sladkor v prahu in 2 jajci.

3. Testo na pomokanem prtu razvaljamo in z rokami previdno na tanko razvlečemo. Premažemo s stopljenim maslom. Celotno površino testa premažemo z nadevom in potresemo z nasekljanimi brusnicami. S prtičem na tesno zvijemo, preložimo na pekač, obložen s peki papirjem, in oblikujemo v polža. Premažemo ga z razžvrkljanim jajcem in potresemo z rjavim sladkorjem, nalistanimi mandlji …

4. Pečemo pri 170 stopinjah Celzija približno 45 minut.

Namig: Če imate radi bogat nadev, ga povečajte za polovico.
Priporočamo še: VIDEO: Velikonočni kruh, ki bo osvojil vaše srce

Recept in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed