Omleta iz nedeljskega krompirja

Poglej galerijo
4 Fotografij
Omleta iz nedeljskega krompirja

Foto: Tomo Jeseničnik Krompirjeva omleta

Omleta iz nedeljskega krompirja

Foto: Tomo Jeseničnik Najprej narežemo por in pri tem ne pozabimo na zeleni del.

Omleta iz nedeljskega krompirja

Foto: Tomo Jeseničnik Dan star krompir ni za v pomije! Prepražimo ga na poru.

Omleta iz nedeljskega krompirja

Foto: Tomo Jeseničnik Še prelijemo z jajčno mešanico in jed bo kmalu nared.

Porabimo nedeljske ostanke hrane.

Sestavine
(za eno ponev)

– 2 velika krompirja od prejšnjega dne
– 1 por, narezan na rezine (tudi zeleni del)
– drobnjak, narezan na drobno
– maslo in olje
– čili ali kajenski poper
– sol

Sestavine za jajčni preliv

– 5 jajc
– 1 zvrhana žlica kisle smetane
– 0,5 litra mleka
– 1 žlica moke

 Še prelijemo z jajčno mešanico in jed bo kmalu nared.

Priprava

1. V ponvi segrejemo maslo in na njem popražimo por in krompir, ki ju bogato začinimo s kajenskim poprom in posolimo.
2. Pripravimo jajčno mešanico za preliv: razžvrkljamo jajca, mleko in moko.
3. Ko krompir začenja dobivati skorjico, ga prelijemo z jajčno mešanico in ga s ponvijo postavimo v pečico na 200 stopinj, da dobi zlatorumeno skorjico.

Namig: Za to jed izberi ponev, ki jo lahko daš v pečico.
Anin nasvet iz prve roke: Ponedeljkovo kosilo planirajte vnaprej in že v nedeljo skuhajte kakšen krompir več. Prihranili boste na času in energiji.
Priporočamo še: Kuhana govedina na palačinkah

Recept: Ana Šušteršič
Fotografija: Tomo Jeseničnik

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.