Ponev z mlado špinačo in čičeriko

Ponev, polna zdravja!

Sestavine

– 100 g čičerike
– šopek mlade špinače (ali nežne blitve)
– šopek mlade čebule
– suh paradižnik
– sol in poper
– olje
– kruh za toast

Priprava

1. Čičeriko namočimo čez noč, speremo na cedilu in skuhamo brez soli. Kuha se vsaj 40 minut ali 15 v loncu na visok pritisk. Odcedimo.

2. Špinačo očistimo, prihranimo nekaj lističev za dekoracijo, ostalo narežemo na široke trakove.

3. V ponvi na olju popražimo nasekljano čebulo, dodamo špinačo, in ko oveni, še čičeriko. Solimo, vmešamo nasekljan suh paradižnik in pustimo nekaj minut, da se okusi povežejo. Tik preden postrežemo, v ponev vmešamo prihranjene lističe špinače, nameljemo svež poper in popečemo toast za zraven.

Opomba: Če kuhamo čičeriko v malo vode, lahko ohlajeno želatinasto tekočino uporabimo kot nadomestilo za stepen sneg iz beljakov (v veganskih receptih je pogosto navedena kot aqua faba).
Poizkusite še: Kruh iz štirih barv

Fotografija: Hana Splichal

Beba in Hana Splichal
Beba in Hana Splichal

Kuhinja je majhna, a ima veliko mizo in vrata na vrt. Po njej se vrtijo mačji repi, skoznjo steče pes, nikoli ni miru. Hana fotografira in se pogovarja z divjim kvasom, jaz ropotam z lonci in obračam kuhalnico. Kljub temu se vsi najraje gnetejo v najini ekološki in veganski kuhinji, kjer diši po indijskih začimbah in toplem kruhu.Verjamem, da je kuhinja srce hiše, in v srcu se zgodijo najpomembnejše stvari.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed