Ponev z mlado špinačo in čičeriko

Ponev, polna zdravja!

Sestavine

– 100 g čičerike
– šopek mlade špinače (ali nežne blitve)
– šopek mlade čebule
– suh paradižnik
– sol in poper
– olje
– kruh za toast

Priprava

1. Čičeriko namočimo čez noč, speremo na cedilu in skuhamo brez soli. Kuha se vsaj 40 minut ali 15 v loncu na visok pritisk. Odcedimo.

2. Špinačo očistimo, prihranimo nekaj lističev za dekoracijo, ostalo narežemo na široke trakove.

3. V ponvi na olju popražimo nasekljano čebulo, dodamo špinačo, in ko oveni, še čičeriko. Solimo, vmešamo nasekljan suh paradižnik in pustimo nekaj minut, da se okusi povežejo. Tik preden postrežemo, v ponev vmešamo prihranjene lističe špinače, nameljemo svež poper in popečemo toast za zraven.

Opomba: Če kuhamo čičeriko v malo vode, lahko ohlajeno želatinasto tekočino uporabimo kot nadomestilo za stepen sneg iz beljakov (v veganskih receptih je pogosto navedena kot aqua faba).
Poizkusite še: Kruh iz štirih barv

Fotografija: Hana Splichal

Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana