Odprta Kuhinja

Popečen kruh z avokadom in rdečim namazom

A+   A-
Za pisan zajtrk!


Sestavine


- avokado
- kuhana rdeča pesa
- kuhana čičerika
- svetel tahini (sezamova pasta)
- limona
- oljčno olje
- sol in poper
- kumina v prahu
- cel suh čili (ali čili v lističih)
- svež peteršilj
- kruh za toast

Priprava


1. Potrebujemo zmogljiv blender, v katerem zmeljemo kuhano in ohlajeno čičeriko, olupljeno in narezano kuhano rdečo peso, tahini ter oljčno olje.

2. V namaz postopoma, po okusu, dodajamo limonov sok, mleto kumino, sol in poper. Prilivamo tudi tekočino, v kateri se je kuhala čičerika, pazimo pa, da ostane namaz čim bolj gost

3. Preložimo ga v stekleno posodo z navojem, pokapljamo z oljčnim oljem in postavimo za vsaj kratek čas v hladilnik.

4. Pripravimo lističe čilija – suh čili odpremo, odstranimo pekoča semena in ga zelo na drobno nasekljamo.

5. Tik preden sendviče ponudimo, razpolovimo avokado, ga olupimo in narežemo na rezine. Popečemo toast, še toplega namažemo z rdečim namazom, obložimo z avokadom, posipamo s čilijem in dekoriramo s peteršiljem.
Poizkusite še: Kruh v štirih barvah

Fotografija: Hana Splichal
Datum Objave: 6.4.2018 ob 08:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: