Popečen kruh z avokadom in rdečim namazom

Za pisan zajtrk!

Sestavine

– avokado
– kuhana rdeča pesa
– kuhana čičerika
– svetel tahini (sezamova pasta)
– limona
– oljčno olje
– sol in poper
– kumina v prahu
– cel suh čili (ali čili v lističih)
– svež peteršilj
– kruh za toast

Priprava

1. Potrebujemo zmogljiv blender, v katerem zmeljemo kuhano in ohlajeno čičeriko, olupljeno in narezano kuhano rdečo peso, tahini ter oljčno olje.

2. V namaz postopoma, po okusu, dodajamo limonov sok, mleto kumino, sol in poper. Prilivamo tudi tekočino, v kateri se je kuhala čičerika, pazimo pa, da ostane namaz čim bolj gost

3. Preložimo ga v stekleno posodo z navojem, pokapljamo z oljčnim oljem in postavimo za vsaj kratek čas v hladilnik.

4. Pripravimo lističe čilija – suh čili odpremo, odstranimo pekoča semena in ga zelo na drobno nasekljamo.

5. Tik preden sendviče ponudimo, razpolovimo avokado, ga olupimo in narežemo na rezine. Popečemo toast, še toplega namažemo z rdečim namazom, obložimo z avokadom, posipamo s čilijem in dekoriramo s peteršiljem.

Poizkusite še: Kruh v štirih barvah

Fotografija: Hana Splichal

Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana