Popečen kruh z avokadom in rdečim namazom

Za pisan zajtrk!

Sestavine

– avokado
– kuhana rdeča pesa
– kuhana čičerika
– svetel tahini (sezamova pasta)
– limona
– oljčno olje
– sol in poper
– kumina v prahu
– cel suh čili (ali čili v lističih)
– svež peteršilj
– kruh za toast

Priprava

1. Potrebujemo zmogljiv blender, v katerem zmeljemo kuhano in ohlajeno čičeriko, olupljeno in narezano kuhano rdečo peso, tahini ter oljčno olje.

2. V namaz postopoma, po okusu, dodajamo limonov sok, mleto kumino, sol in poper. Prilivamo tudi tekočino, v kateri se je kuhala čičerika, pazimo pa, da ostane namaz čim bolj gost

3. Preložimo ga v stekleno posodo z navojem, pokapljamo z oljčnim oljem in postavimo za vsaj kratek čas v hladilnik.

4. Pripravimo lističe čilija – suh čili odpremo, odstranimo pekoča semena in ga zelo na drobno nasekljamo.

5. Tik preden sendviče ponudimo, razpolovimo avokado, ga olupimo in narežemo na rezine. Popečemo toast, še toplega namažemo z rdečim namazom, obložimo z avokadom, posipamo s čilijem in dekoriramo s peteršiljem.

Poizkusite še: Kruh v štirih barvah

Fotografija: Hana Splichal

Beba in Hana Splichal
Beba in Hana Splichal

Kuhinja je majhna, a ima veliko mizo in vrata na vrt. Po njej se vrtijo mačji repi, skoznjo steče pes, nikoli ni miru. Hana fotografira in se pogovarja z divjim kvasom, jaz ropotam z lonci in obračam kuhalnico. Kljub temu se vsi najraje gnetejo v najini ekološki in veganski kuhinji, kjer diši po indijskih začimbah in toplem kruhu.Verjamem, da je kuhinja srce hiše, in v srcu se zgodijo najpomembnejše stvari.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed