Popečen lososov kotlet

Lososov kotlet.

Nikar ga ne pecite predolgo.

Priprava: 10 minut.

Sestavine

– 3–4 kotleti lososa
– 3 stroki česna ali 3 stebla mladega česna
– sol
– 4 žlice oljčnega olja

Priprava

1. Lososov kotlet natremo s česnom, premažemo z oljčnim oljem.

2. Kotlet na žaru ali v ponvi pečemo 4 minute na eni strani, nato ga obrnemo in 4 minute pečemo še po drugi strani. Pečenega preložimo na krožnik in solimo po okusu.

3. Zraven opečemo še bučke in ponudimo ob kuhanih njokih in veliki skledi solate z redkvicami.
Različica: Če ne dobite kotleta, izberite file lososa, ki ga specite na podoben način. Potrebujete približno 500-gramski file.
Nasvet: Losos je mastna riba, bogata z omega-3 maščobnimi kislinami, ki so za zdravje koristne, zato se vidne plasti maščobe na ribi nikar ne branimo. Naj bo le srednje pečen.
Naredimo vnaprej: Raje ne. Lahko pa ga vnaprej marinirate v hladilniku (oljčno olje, ščep izbranih začimb – bo še slastnejši).
Preverite še: Kako pravilno shraniti sveža zelišča, da bodo zdržala čim dlje

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed