Popečena polenta z gobami in čebulo

Hitro in slastno kosilo za ljubitelje gob.

Priprava 10 minut, čas kuhanja 10 minut

Sestavine

  • 250 g instant polente
  • žlička soli, poper, timijan
  • 2 večji čebuli
  • 250 g svežih gob (ali približno 25 g suhih)
  • žlica masla, 2 žlici olja

Priprava

1. Najprej si pripravimo model ali posodo, v katero bomo vlili kuhano polento. Model oplaknemo s hladno vodo.

2. Zavremo vodo, jo solimo in v krop zakuhamo instant koruzni zdrob za polento. Kuhamo po navodilih, približno 2 minuti. Krepko mešamo.

3. Kuhano polento naložimo v model, pogladimo in pustimo 10 minut, da se strdi.

4. Medtem narežemo čebulo in gobe. Če imamo suhe gobe, jih najprej namočimo v malce vode, nato ožamemo.

5. V ponev damo maslo, na njem kratko posteklenimo čebulo, dodamo še gobe in nad močnim ognjem pražimo kakšni 2 minuti. Solimo, popramo, začinimo s timijanom in preložimo na krož­nik. Pokrijemo, da ostane toplo.

6. Zdaj polento zvrnemo na desko, jo narežemo na rezine in v ponvi na hitro popečemo na olju.

7. Pečeno polento postrežemo s popečenimi gobicami, zraven se prileže tudi žlička kisle smetane ali kremastega hrenovega namaza, predvsem pa velika skleda solate.

Preberite še: Korenčkova juha s testeninami

Naslovna fotografija: Shutterstock

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana