Posebni buhtlji, ki so videti kot iz francoske pekarne, navdušujejo množice (recept)
Odpri galerijo
A+ A-
Obožujemo buhtlje, zato so nas ti prav posebno oblikovani sladki grižljaji še toliko bolj premamili.
Buhtlji vetrnice
- 20 g kvasa
- 100 ml mlačnega mleka
- 100 ml mlačne vode
- ščepec soli
- 1 beljak
- 80 ml olja
- 2 žlici sladkorja
- 500 g moke
- marmelada
- sladkor v prahu
Za premaz
- 1 rumenjak
- 1 žlica mleka
Priprava
1. Kvas najprej prelijemo z mlačnim mlekom in mlačno vodo. Dodamo dve žlici sladkorja in premešamo. Vmešamo še 500 gramov moke in ščepec soli, dodamo beljak in 80 mililitrov olja. Gnetemo s kuhinjskim robotom, z nastavkom za kvašeno testo, dokler zmes ni popolnoma gladka.
2. Testo pokrijemo s folijo in pustimo vzhajati 30 minut v toplem prostoru. Ko se pojavijo mehurčki, pomokamo podlago in testo rahlo pregnetemo ter razrežemo na 10 manjših kosov.
3. Koščke testa razvaljamo in razrežemo na trikotnike kot pico. Nato zložimo enega na drugega in jih z leseno paličico po sredini pritisnemo proti podlagi, da dobimo os. Nato vse skupaj primemo in zavrtimo okoli osi, da nastane oblika rože oziroma vetrnice.
4. Postavimo jih na pekač, ki ga prej obložimo s papirjem za peko. Nato v posamezno vetrnico s prstom naredimo luknjo in jo napolnimo z marmelado. V skodelici zmešamo rumenjak in žlico mleka ter buhtlje premažemo.
5. Pečemo v pečici, ki smo jo segreli na 180 stopinj Celzija, 25 minut. Pečene buhtlje po želji potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.
Preberite še: Kako naredimo sirnico (VIDEO)
Fotografija: Youtube/Einfache Rezepte
Datum Objave: 15.10.2022 ob 07:10