Odprta Kuhinja

»Potica« na žlico z orehi in medom

A+   A-
Puding, narejen na drug način, a z okusom, ki ga ima potica.


Sestavine



  • 100 g koruznega pudinga

  • 0,5 l mleka, 50 g sladkorja

  • zavitek vaniljevega sladkorja

  • 2 veliki žlici ruma

  • 50 g mletih orehov

  • 10 g želatine v lističih


Preliv

  • 50 g medu

  • 25 g mletih orehov


Priprava


1. Najprej pripravimo puding: 1 dl mleka odvzamemo in z njim prelijemo puding*, v katerega smo vmešali sladkor in vaniljev sladkor, gladko razmešamo.

2. Preostanek mleka zavremo in vanj vlijemo gladko maso. Na majhnem ognju kuhamo pri­bližno 20 minut in neprestano mešamo. Vmes dodamo mlete orehe in rum.

3. Liste želatine posebej namočimo v hladni vodi, ožamemo in raztopimo nad vodno kopeljo.

4. Puding odstavimo s štedilnika in počasi vmešamo želatino.

5. Še vročega nalijemo v skodelice, in ko se malo ohladi, postavimo v hladilnik za eno uro.
Preliv: med raztopimo v kozici in dodamo mlete orehe. Prelijemo po pudingu.

6. Preden postrežemo, lahko okrasimo s stepeno sladko smetano in potresemo z mletimi orehi.
Opomba: Koruzni puding je najbolj fina frakcija, ki nastane v Trnuljinem mlinu pri mletju koruze poleg polente in koruzne moke in se lahko uporablja tudi za zgoščevanje jedi. Kot nadomestilo uporabite koruzni škrob.

Recept: Trnulja
Fotografije: Sonja Ravbar
Datum Objave: 13.12.2019 ob 17:12

Več iz te teme:

medpoticapuding

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja