
Puding, narejen na drug način, a z okusom, ki ga ima potica.
Sestavine
- 100 g koruznega pudinga
- 0,5 l mleka, 50 g sladkorja
- zavitek vaniljevega sladkorja
- 2 veliki žlici ruma
- 50 g mletih orehov
- 10 g želatine v lističih
Preliv
- 50 g medu
- 25 g mletih orehov
Priprava
1. Najprej pripravimo puding: 1 dl mleka odvzamemo in z njim prelijemo puding*, v katerega smo vmešali sladkor in vaniljev sladkor, gladko razmešamo.
2. Preostanek mleka zavremo in vanj vlijemo gladko maso. Na majhnem ognju kuhamo približno 20 minut in neprestano mešamo. Vmes dodamo mlete orehe in rum.
3. Liste želatine posebej namočimo v hladni vodi, ožamemo in raztopimo nad vodno kopeljo.
4. Puding odstavimo s štedilnika in počasi vmešamo želatino.
5. Še vročega nalijemo v skodelice, in ko se malo ohladi, postavimo v hladilnik za eno uro.
Preliv: med raztopimo v kozici in dodamo mlete orehe. Prelijemo po pudingu.
6. Preden postrežemo, lahko okrasimo s stepeno sladko smetano in potresemo z mletimi orehi.
Opomba: Koruzni puding je najbolj fina frakcija, ki nastane v Trnuljinem mlinu pri mletju koruze poleg polente in koruzne moke in se lahko uporablja tudi za zgoščevanje jedi. Kot nadomestilo uporabite koruzni škrob.
Recept: Trnulja
Fotografije: Sonja Ravbar