»Potica« na žlico z orehi in medom

Puding, narejen na drug način, a z okusom, ki ga ima potica.

Sestavine

  • 100 g koruznega pudinga
  • 0,5 l mleka, 50 g sladkorja
  • zavitek vaniljevega sladkorja
  • 2 veliki žlici ruma
  • 50 g mletih orehov
  • 10 g želatine v lističih

Preliv

  • 50 g medu
  • 25 g mletih orehov

Priprava

1. Najprej pripravimo puding: 1 dl mleka odvzamemo in z njim prelijemo puding*, v katerega smo vmešali sladkor in vaniljev sladkor, gladko razmešamo.

2. Preostanek mleka zavremo in vanj vlijemo gladko maso. Na majhnem ognju kuhamo pri­bližno 20 minut in neprestano mešamo. Vmes dodamo mlete orehe in rum.

3. Liste želatine posebej namočimo v hladni vodi, ožamemo in raztopimo nad vodno kopeljo.

4. Puding odstavimo s štedilnika in počasi vmešamo želatino.

5. Še vročega nalijemo v skodelice, in ko se malo ohladi, postavimo v hladilnik za eno uro.
Preliv: med raztopimo v kozici in dodamo mlete orehe. Prelijemo po pudingu.

6. Preden postrežemo, lahko okrasimo s stepeno sladko smetano in potresemo z mletimi orehi.

Opomba: Koruzni puding je najbolj fina frakcija, ki nastane v Trnuljinem mlinu pri mletju koruze poleg polente in koruzne moke in se lahko uporablja tudi za zgoščevanje jedi. Kot nadomestilo uporabite koruzni škrob.

Recept: Trnulja
Fotografije: Sonja Ravbar

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed