Vrhunska potica, kot jo naredi Jorg Zupan

S čemažem in orehi.

Testo, ki smo ga uporabili za testiranje nadevov odličnih slovenskih kuharjev, najdete tukaj.

Sestavine za nadev

– orehov pesto
– 200 g orehov
– sol, poper
– oljčno olje
– čemažev nadev
– 200 g čemaža
– 100 g mladega sira/skute
– 50 g kisle smetane
– 2 stroka česna
– sol in poper

Priprava

1. Orehe na vroči ponvi prepražimo in ohladimo. Zmeljemo jih v mešalniku in dodamo še sol, poper in oljčno olje, da dobimo gosto mazav nadev.

2. Čemaž narežemo na tanke rezance. Na ponvi prepražimo nasekljan česen, dodamo narezan čemaž, solimo in popramo ter odmaknemo z ognja, nato vmešamo še kislo smetano ter mladi sir ali skuto.

Fotografija: Jože Suhadolnik

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed