Potica s suhimi hruškami in mandlji à la Neli Selan

Čisto posebna!

Testo, ki smo ga uporabili za testiranje nadevov odličnih slovenskih kuharjev, najdete tukaj.

Sestavine za nadev

– 30 dag kuhanih suhih hrušk
– majhna pest pehtrana
– 10 dag prepraženih mandljevih lističev
– 10 dag kisle smetane
– zavitek vaniljevega sladkorja, 2 beljaka

Priprava

1. Suhe hruške skuhamo kot kompot. Vodo prihranimo za kaj drugega, polovimo kuhane suhe hruške in jih temeljito odcedimo.

2. Na vroči ponvi prepražimo nalistane mandlje, beljaka stepemo v trd sneg.

3. Kuhanim hruškam dodamo prepražene mandlje in kislo smetano in zmeljemo, da dobimo gost nadev, v katerem pa naj se še vedno čutijo tudi koščki sadja.

4. Nazadnje vmešamo drobno nasekljan pehtran, vaniljev sladkor in stepena beljaka.

5. Namažemo po razvaljanem testu, zvijemo.

Fotografija: Leon Vidic

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana