Potica z jabolki in pregreto smetano à la Meta Repovž

Slastna!

Testo, ki smo ga uporabili za testiranje nadevov odličnih slovenskih kuharjev, najdete tukaj.

Sestavine za nadev

– 50 dag jabolk
– limonina lupina, cimet
– 10 dag piškotnih drobtin
– 6 dag masla
– 15 dag pregrete smetane
– majhna pest metinih listov
– 10 dag sladkorja
– zavitek vaniljevega sladkorja, jajce

Priprava

1. Jabolka olupimo, naribamo in temeljito ožamemo, nato jih podušimo na maslu, da čim več soka izpari.

2. Čežano ohladimo in dodamo sladkor, naribano lupino neškropljene limone, jajce, narezano meto, vaniljev sladkor in cimet.

3. Jabolčni nadev razmažemo po razvaljanem testu, čez razporedimo tudi natrgano ali razdrobljeno pregreto smetano.

Fotografija: Dejan Javornik

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana