Potica z rozinami, komarčkom in pinjolami ter metina potica s čokolado

Dve na en mah.

Sestavine

– 1 kg mehke pirine ali pšenične moke
– 3 vrečke suhega kvasa
– žlička soli, 70 g sladkorja
– 100 g masla, 6 rumenjakov, 400 ml mleka
– 50 ml ruma, limonova lupinica
Prvi nadev
– 200 g masla, 100 g sladkorja
– 2 rumenjaka, jajce, 35 g pinjol
– 200 g rozin (namočenih v rumu)
– 3 pesti nasekljanega komarčkovega zelenja
Drugi nadev
– 200 g masla, 100 g sladkorja
– 2 rumenjaka, jajce
– 100 g temne čokolade, 2 šopka poprove mete

Priprava

1. Testo naredimo po enakem postopku kot pri drugih poticah, tudi peka in drugo je enako: le da tu testo razdelimo na pol in ga razvaljamo za dve potici.

2. Priprava nadevov: za oba pustimo maslo na sobni temperaturi; ko je omehčano, ga s sladkorjem penasto vmešamo. Dodamo rumenjaka in jajce ter premešamo. Namažemo na razvaljano testo.

3. Prvo potico obilno posujemo s komarčkovim zelenjem in dodamo tudi v rum namočene rozine, pri drugi na masleni nadev posujemo metine listke in na drobne koščke narezano čokolado.

Poizkusite še: Mini mandljeve potičke s čokolado

Recept: Mirjam Grilc
Foto: Uroš Hočevar

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed