Fetina pomaka, za katero nori cel svet

Eden najbolj deljenih slanih receptov na družbenih omrežjih v zadnjem času.

V poletnih mesecih še posebej prija grška kulinarika, ki nas, tudi če trenutno ne uživamo na enem izmed rajskih grških otokov, odpelje do Sredozemskega morja.

Danes objavljamo recept, ki smo ga zasledili na portalu Delish. Gre za poletni grški »dip«, kot bi mu lahko rekli. Sestavljajo ga sestavine, ki jih sicer pričakujemo v grški solati, odlično pa se bo prilegel k popečenim kruhkom, zelenjavi, pečenemu krompirčku ali pita kruhu.

Sestavine

– 200 gramov feta sira
– 200 gramov svežega kremnega sira
– 150 gramov grškega jogurta
– nastrgana lupinica ene limone
– oljčno olje
– sol
– poper
– koper
– dva ščepca posušene paprike v lističih

Priprava

1. Vse sestavine stresite v skledo ter dobro premešajte z mikserjem, da nastane gosta zmes

2. Prelijte z nekoliko oljčnega olja.

3. Lahko okrasite s sesekljanimi kumaricami in paradižniki.

4. Postrezite dobro ohlajeno s pita kruhki, lahko tudi s pečenim krompirčkom.

Poizkusite še: Jogurtovo poletno pecivo z marelicami in cvetovi plavice

Fotografija: Thinkstock

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana