Prata mafini

O odlični gorenjski prati že ptički čivkajo, zato je nastopil čas, da se je lotiva tudi midva!

Žal pa nama jo je tudi tokrat zagodel škrbast spomin, saj sva pozabila kupiti svinjsko mrežico, ki je ovita okoli ostalih sestavin in jih drži na mestu.

Nisva želela vreči puške v koruzo, zato sva ubrala drugo pot:  ušpičila sva simpatične prata mafine. Ti so izpadli tako dobro, da sva potihem sklenila, da sva jih v taki obliki nameravala pripraviti že od samega začetka.

Sicer bi lahko maso zavila v papir za peko ali pa stlačila v model za kruh, vendar imava raje manjše, porcijske grižljaje.

Sestavine za 12 mafinov

– 400 g starega kruha
– 200-300 g prekajenega mesa (krača ali šunka)
– 1 manjša čebula
– 4 manjša jajca
– 1 šopek svežega peteršilja
– sol
– poper
– cel poper
– lovorov list

Priprava

1. Meso postavimo v posodo in dolijemo vodo, da ga prekrijemo. Za popotnico mu dodamo poprova zrna in lovorjev list.
Med stalnim brbotanjem se kos mesa kuha približno 1 uro, nakar ga ugrabimo, ohladimo in narežemo na mini kocke.

2. Čebulo nasekljamo in jo na malce olja popražimo, da postekleni, nato pa počakamo, da se ohladi.

3. Star kruh nakockamo in ga namočimo z vodo, v katerem se je kuhalo meso. Dodamo sol, poper, jajca, nasekljan peteršilj, praženo čebulo in kocke mesa. Vse skupaj dobro premešamo.

4. Dobljeno maso nadevamo v modelčke za mafine in jih za 30 minut pošljemo na počitnice v pečico, razgreto na 160 ºC.

5. Okrogli pratasti mafini so odlična priloga k mesu v naravni ali smetanovi omaki. Kruhov cmok, skrij se!

Poizkusite še: Kako porabiti vse te pirhe
Midva Kuhava
Midva Kuhava

Sva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed