Praženi mandlji z javorjevim sirupom in cimetom

Slasten prigrizek, ki vas bo premamil. Ti mandlji so narejeni, kot bi mignil, na praznični mizi pa bodo pravi hit! Prav tako so slastno domače praznično darilo, ki se ga bodo vsi razveselili.

Sestavine

– 2 lončka mandljev
– ščepec soli
– 4 žlice javorjevega sirupa
– 2 žlici oljčnega olja
Posip
– sladkor, ščepec soli, cimet

Priprava

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj (ventilatorsko na 165 stopinj). Pekač obložimo s peki papirjem.

2. Mandlje stresemo v posodo. Dodamo oljčno olje, javorjev sirup in ščepec soli, vse skupaj dobro premešamo in stresemo na pekač.

3. Pečemo približno 12 minut, da sirup karamelizira in mandlji zadišijo, nato pekač vzamemo iz pečice in mandlje ohladimo.

4. V skledo dodamo nekaj žlic sladkorja, ščepec soli in potresemo s cimetom. Nato dodamo ohlajene mandlje in dobro premešamo, da se sladkor prime na mandlje.

5. Shranimo v dobro zaprti posodi.

Fotografija in recept: Vibrant plate

Priporočamo: Kako pripraviti surovo piškotno testo, ki ga lahko pojeste
Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed