Odprta Kuhinja

Praženi rezanci s poletno zelenjavo

Odpri galerijo
A+   A-
Odlično in hitro pripravljeno kosilo.


Sestavine za tri osebe


- 250 g rezancev za vok
- 3 srednje velike bučke
- pest graha
- šopek blitve ali špinače
- čebula
- indijski oreščki
- sojina omaka (ali sol)
- koriander v prahu
- kurkuma
- olje
- svež koriander (listi)

Priprava


1. Bučke razpolovimo in narežemo na tanke lunice. Indijske oreščke razpolovimo s kratkim nožem. Čebulo narežemo na tanke kolobarje. Blitvo zložimo v šopek in razrežemo na trakove.

2. V večji globoki ponvi ali voku segrejemo olje in prepražimo indijske oreščke, da se obarvajo. Dodamo čebulo. Ko je čebula prepražena, stresemo v ponev bučke in grah, znižamo temperaturo in pražimo približno pet minut. Dodamo narezano špinačo, sojino omako in začimbe v prahu. Kratko popražimo, da špinača oveni.

3. Rezance pripravimo po navodilu proizvajalca. Po navadi je recept takšen, da dolijemo določeno količino vode k zelenjavi, dodamo rezance in kuhamo le par minut, da popijejo vso tekočino.

4. Rezance za vok bi lahko nadomestili s kakšnimi res tankimi širokimi rezanci, čeprav bo okus drugačen. V tem primeru jih skuhamo posebej, nujno al dente, odcedimo, stresemo v ponev in vsaj malo prepražimo z zelenjavo.

5. Dobro je videti, če rezance na koncu posipamo z nasekljanim koriandrom.
Poizkusite še: Vložene bučke v oljčnem olju po sicilijansko

Fotografija: Hana Splichal
Datum Objave: 8.8.2018 ob 09:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: