Odprta Kuhinja

Predlog kosila iz slovenskih restavraciji z Michelinovim priznanjem: Gostilna Krištof

salad with radishes and mix lettuce leaves, appetizer, snack
Odpri galerijo
A+   A-
Lahkotni predlog iz Gostilne Krištof. Tako nadgradimo navadno solato, da postane nekaj več.



V novem Michelinovem vodniku jo najdemo v poglavju Krožnik, ki je tudi najobsežnejši: dobijo ga gostilne, pojasnijo, ki se odlikujejo po svežih sestavinah, veščini priprave in so jamstvo za preprosto dober obrok. V tem primeru je bilo zeleno z domačega vrta, meseno pa od njihovega priljubljenega dobavitelja znamenitih pujsov.

Domača solatka z gorčičnim okusom in popečeno slanino



  • za vsakega 2 pesti mešane mlade solatke in azijskih listov

  • 10 dag pancete (najbolje iz krškopoljskega pujsa)

  • šilce balzamičnega kisa

  • užitna zelišča in rožice z vrta

  • za pest naribanega domačega sira

  • pol pesti pinjol


Priprava


1. Solato očistimo, operemo, posušimo in razporedimo po krožniku.

2. Slanino narežemo na lističe in popražimo skupaj z balzamičnim kisom (tedaj so v Krištofu uporabili Isteničevega), potem pa to uporabimo kot topel preliv za solatko. Na koncu potresemo s pinjolami ali naribanim domačim sirom.

3. Piko na i dajo domača zelišča in užitno cvetje z domačega vrta.
Priporočamo še: Tedenski jedilnik: poletna kosila, ki jih obožujemo

Fotografija je simbolična: a-lesa/Getty Images
Na Poletu preberite: Postavimo lopatici nazaj na svoje mesto
Datum Objave: 23.6.2020 ob 07:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: