Predlog kosila iz slovenskih restavraciji z Michelinovim priznanjem: Hiša Franko
Odpri galerijo
A+ A-
Priporočilo iz restavracije, ki je prejela kar dve Michelinovi zvezdici.
Tale recept smo našli v monografiji Ane Roš, za zdaj še v angleškem jeziku. Tudi restavracija, ki ima tako kompleksne krožnike, med svoje recepte uvršča nekaj, kar jo je postavljalo na zemljevid že lep čas pred tem, ko je kuhalnico vzela v roke Ana Roš. Ta rostbif je ena od jedi, ki definirajo Hišo Franko. To je okus preteklosti in tudi prihodnosti, zdaj je del menija v Hiši Polonka, gostilnici v središču Kobarida. Ko sem bila majhna, nas je oče vsako nedeljo peljal na ta rostbif in štruklje, je zapisala Ana Roš.
Priporočamo še: Predlog kosila iz slovenskih restavraciji z Michelinovim priznanjem: gostilna Repovž
Rostbif Franko
Za 4 osebe.
- 35 dag govedine za biftek
- 35 g nasekljanega svežega česna
- 20 g rožmarina
- 70 ml oljčnega olja
- 50 g gorčice
Preliv
- oljčno olje
- limona
- sol in poper
Priprava
1. Meso očistimo in ga premažemo z mešanico nasekljanega česna, rožmarina, oljčnega olja in gorčice. Dvajset minut to mešanico vtiramo v meso, potem pa ga pustimo v hladilniku čez noč.
2. Naslednji dan razgrejemo težko litoželezno ponev na največjem ognju in meso opečemo z vseh strani, na vsaki 3 minute.
3. Zdaj vzamemo drugo ponev, jo segrejemo in meso na njej pečemo še 7 minut. Nato ga pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo, in prestavimo v hladilnik, kjer naj počiva vsaj 12 ur, preden ga narežemo.
4. Narežemo na tanke rezine in dodamo sol, poper, limono in oljčno olje, v natančno tem vrstnem redu.
Priporočamo še: Tedenski jedilnik: poletna kosila, ki jih obožujemo
Fotografija je simbolična: TanyaSid/Getty Images
Datum Objave: 24.6.2020 ob 07:06