Predlog kosila iz slovenskih restavraciji z Michelinovim priznanjem: Gostilna Krištof

Lahkotni predlog iz Gostilne Krištof. Tako nadgradimo navadno solato, da postane nekaj več.

V novem Michelinovem vodniku jo najdemo v poglavju Krožnik, ki je tudi najobsežnejši: dobijo ga gostilne, pojasnijo, ki se odlikujejo po svežih sestavinah, veščini priprave in so jamstvo za preprosto dober obrok. V tem primeru je bilo zeleno z domačega vrta, meseno pa od njihovega priljubljenega dobavitelja znamenitih pujsov.

Domača solatka z gorčičnim okusom in popečeno slanino

  • za vsakega 2 pesti mešane mlade solatke in azijskih listov
  • 10 dag pancete (najbolje iz krškopoljskega pujsa)
  • šilce balzamičnega kisa
  • užitna zelišča in rožice z vrta
  • za pest naribanega domačega sira
  • pol pesti pinjol

Priprava

1. Solato očistimo, operemo, posušimo in razporedimo po krožniku.

2. Slanino narežemo na lističe in popražimo skupaj z balzamičnim kisom (tedaj so v Krištofu uporabili Isteničevega), potem pa to uporabimo kot topel preliv za solatko. Na koncu potresemo s pinjolami ali naribanim domačim sirom.

3. Piko na i dajo domača zelišča in užitno cvetje z domačega vrta.

Priporočamo še: Tedenski jedilnik: poletna kosila, ki jih obožujemo

Fotografija je simbolična: a-lesa/Getty Images

Na Poletu preberite: Postavimo lopatici nazaj na svoje mesto
Karina Cunder Reščič
Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed