Preliv iz oreščkov in divjih semen

Tako pripravljeno maso lahko uporabimo kot namaz, zelenjavno prilogo, jaz pa sem jo uporabila kot polnilo za zvitke iz hrenovih listov. Za recept lahko uporabite katerokoli dresen. Sama sem nabrala breskovo, ki ima rdeče obarvane plodove. Pri nas raste okoli 13 vrst in vse so užitne. Navadno rastejo v strnjenih grmičkih in so zato priročne za nabiranje.

Sestavine

– 200 g indijskih ali kakšnih drugih oreščkov
– nekaj rozin
– 2 stroka česna
– začimbe: muškatni orešček, kumina, kurkuma, sol in poper
semena, ki jih naberete: trenutno so v izobilju dostopna
semena bele metlike in koprive

Priprava

1. V naravi naberemo semena divjih rastlin.

2. Indijske oreščke za eno uro namočimo v toliko vode, da so popolnoma prekriti.

3. Vse sestavine zmeljemo v blenderju, da dobimo gost preliv. (Oreščki in divja semena se po teksturi lepo dopolnjujejo.)

4. Preliv postrežemo s širokimi rezanci, ki jim lahko dodamo tudi nekaj bučnih rezancev.

Namig: Ni nujno, da so semena, ki jih nabiramo, popolnoma razvita, lahko so še na stopnji cvetov, razvijajoči se plodovi ali mlada semena. Če bi si jih radi shranili za zimo, je najbolje, da naberemo kar cele rastline, jih posušimo, nato pa otresemo v vrečo ali presejemo skozi grobo cedilo.
Preberite še: Kruhki z mocarelo
Katja Rebolj
Katja Rebolj

Divja hrana je zame prava kombinacija naravnega, presenetljivega in priročnega. Jedilno cvetje pa pika na i sodelovanju z naravo in dobremu počutju.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed